søndag den 11. februar 2018

De første fem uger på Rønde Højskole

Nu er jeg i min sjette uge på Rønde Højskole, og tiden er virkelig fløjet afsted!

Den første uge af mit ophold var utroligt hård, og jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke overvejede at kaste håndklædet i ringen, før opholdet overhovedet nåede at starte. Det var virkelig overvældende med alle de nye mennesker og indtryk. På en højskole er man jo omgivet af mennesker døgnet rundt - jeg kunne ikke bare tage hjem og lukke døren, når jeg fik fri. Men da den første uge var ovre, vendte mit humør stille og roligt til det bedre, og jeg begyndte at blive glad for skolen og ikke mindst menneskerne.

Januar var en mærkelig måned, hvor der var en journalist-bootcamp på skolen samtidig med et kursus i projektledelse, som var det, jeg deltog i. Dette betød, at nogle af eleverne i januar kun var der for den ene måned, mens andre havde gået her siden efteråret og andre igen skulle fortsætte hele foråret ligesom mig. Vi var altså en blandet flok med mange forskellige grunde til at være der, men vi havde en super god måned, og der blev grædt meget, da vi sagde farvel d. 31. januar.

D. 1. februar startede der et nyt hold elever, og samtidig startede det egentlige forårskursus på Rønde Højskole. Nu blev det tid til at vælge linjefag og valgfag, og sidste uge var vores første uge med skemaerne som vi hver især har sammensat så det giver mest mulig mening for os. Jeg har valgt en dejlig og bred vifte af fag, som jeg synes er meget interessante. Mit linjefag er psykologi/pædagogik, og som valgfag har jeg valgt nogle lidt "dybe" fag som filosofi, etik og eksistens, retorik, psykologi og kreativ skrivning, men jeg har også mere hyggelige fag som dans, kor og krop og bevægelse (yoga/Pilates/mindfulness)

Da de nye elever startede føltes det lidt som at starte forfra igen. Godt nok kendte jeg en del af eleverne fra januar, men der var stadig rigtig mange nye ansigter og navne at forholde sig til. Heldigvis er alle de nye elever rigtig dejlige mennesker, og i løbet af sidste uge har jeg lært nogle af dem lidt at kende, og jeg er faldet godt i snak med mange af dem, hvilket er super dejligt. Den nye holdstart har også givet mig en rigtig sød værelseskamerat. Det er dejligt at have en at se godmorgen og godnat til.

Alt i alt er jeg rigtig glad for tiden, og jeg er sikker på, at min tid på højskole bliver mindeværdig - her er i hvert fald alle forudsætninger for at få en masse gode oplevelser.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar