fredag den 10. august 2018

"Glædens øjeblikke"

I den seneste uge har jeg været tilbage på Rønde Højskole som frivillig hjælper på et sommerkursus, der handler om glædens øjeblikke. Et kursus som hovedsageligt henvender sig til ældre mennesker, og byder på foredrag, udflugter på Djursland og vigtigst af alt en masse hyggeligt samvær.

Sammen med kursusledere og tre andre frivillige skulle jeg være med til at skabe de bedste rammer for hyggen ved at sørge for alt det praktiske.

En helt uforglemmelig uge har det været med en masse smil, grin, gode snakke, lækker mad og taknemmelige kursister. Det er helt utroligt, hvor lidt der nogle gange skal til for at gøre en forskel.

Samtidig var ugen et glædeligt gensyn med højskolen og hele den stemning, der er sådan et sted, og det blev virkelig klart for mig, hvor meget jeg har savnet det hele. Jeg har savnet omgivelserne, naturen og skolens hyggelige lokaler. Jeg har savnet timerne med fællessang med sangene fra højskolesangbogen. Mest af alt har jeg bare savnet, hvordan mennesker mødes og lærer af hinanden på en måde, der kun kan lade sig gøre på en højskole.

Højskolen og Rønde har fået en helt særlig plads i mit hjerte, og jeg har lovet mig selv at vende tilbage så ofte som det kan lade sig gøre.

Sådan et ophold er en once in a lifetime oplevelse, og jeg ville give alt for at kunne skrue tiden tilbage og genopleve det hele én, to eller tusind gange til...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar